Com reduir el sedentarisme treballant 8 hores (o més) assegut?

Passar molt de temps assegut és més perillós del que pensem. Segons l'Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el treball, els trastorns musculoesquelètics (TME) són el problema de salut més comú entre els treballadors europeus i, per tant, els principals causants de les baixes laborals a Europa.

Els llocs de treball es tornen més sedentaris i al seu torn, cada vegada són més les evidències que vinculen la mala salut amb un estil de vida sedentari, la qual cosa ha redoblat la importància d'abordar el problema de romandre assegut a la feina durant molt de temps i sense canviar de postura.

Si parlem de xifres, més del 24 % dels treballadors de la Unió Europea (UE-25) afirma patir dolor d'esquena i el 22 % es queixa de dolors musculars. D'altra banda, segons l'Enquesta europea d'empreses sobre riscos nous i emergents (ESENER) de 2019, el tercer factor de risc notificat amb major freqüència en l'EU-27 (el 61 % de les empreses) és la posició seu durant períodes prolongats.

Els problemes de romandre asseguts per temps prolongats van des de falta d'energia, lumbàlgia o tensions en coll i espatlles, fins a malalties més greus com diabetis tipus 2, problemes metabòlics o trastorns neurodegeneratius.

Treballar de forma activa.

Des de Ergonomika, sabem que la solució a aquesta situació és procurar que el treball es dugui a terme de la manera més activa possible. Això és:

  • Procura aixecar-te cada 30 minuts aproximadament mentre treballa.
  • Si has d'estar assegut durant moltes hores seguides, lleva't i roman almenys 10 minuts de peu.
  • Canvia de posició freqüentment. Idealment combina l'estar assegut, amb estar dempeus i caminant.

El problema no és només passar moltes hores assegut, sinó també fer-ho sense descansos.

Combinar posicions asseguts amb períodes de treball de peu té nombrosos beneficis. Redueix la pressió a la teva esquena i a la zona alta del teu cos, comunament associat amb l'asseguda regular. A més, facilitarà la circulació de la sang a les cames, i a la resta del cos.

Una cadira perfecta per treballar de forma activa és la cadira Hag Capisco. No existeix al mercat millor cadira per treballar d'una manera tan activa. El seu disseny, inspirat en la forma i el moviment del cos humà permet adoptar postures més actives i saludables que qualsevol altra cadira.

Amb la cadira Capisco, podràs combinar treballs asseguts i semi de peu amb la màxima facilitat. A més, la seva forma poc o gens convencional, et permetrà asseure't de totes les maneres possibles: cap a davant, de costat o fins i tot cap enrere, amb el pit al respatller i els braços recolzats en els reposabraços. Hag Capisco et farà descobrir un altre concepte de cadira. Capisco és la cadira que promou un estil de vida menys sendentari.

Si necessites sentir-te actiu assegut, Capisco és la teva cadira. Descobreix com a Hag Capisco t'aporta l'energia que et falta en el teu dia a dia, fent sentir-te més actiu, més enèrgic i més saludable mentre treballes. Tot això t'ajudarà a ser més productiu, resolutiu i creatiu.

Capisco és una cadira molt duradora. Està feta d'un 50% de material reciclat i és 90% reciclable, la qual cosa la converteix també en una opció respectuosa amb el medi ambient.

Resumint, no hi ha dubte que la millor postura és sempre la següent, la que vam adoptar a continuació. Per això és important recordar asseure'ns quan ho necessitem, posar-nos dempeus quan portem molt de temps en la mateixa posició i moure'ns sempre que el cos ens ho demani. Adoptar una "postura seu dinàmica", propiciar el canvi postural mentre estem asseguts, combinar la posició asseguda amb dempeus i caminar. En definitiva, permetre que les postures sedents variïn contínuament són un bon punt de partida per combatre el sedentarisme a la feina, que tants problemes de salut comporta.

Les empreses, no haurien de perdre de vista que promoure models de vida actius en el treball tindrà beneficis econòmics. Al cap i a la fi, els treballadors sans són molt més productius que els malalts.

Més articles

Guía sobre la ergonomía industrial

Ergonomia Industrial: Todo lo que debes saber

La ergonomía industrial es una disciplina que se enfoca en asegurar la seguridad y salud de los trabajadores al mejorar el diseño de tareas, puestos de trabajo, herramientas y otros aspectos del entorno

Carretó de compra
Scroll a l' inici
Obrir xat
Tens dubtes? Pregons!
Som aquí per ajudar-te!
Hola 👋🏽

Si té qualsevol pregunta sobre configuracions, preus, colors, enviaments o qualsevol altre aspecte... ¡No dubti a contactar-nos!

Respondrem al més aviat possible a la seva consulta (dins de l'horari d'obertura de la botiga).

Moltes gràcies.